Bergamot

Bergamot (Citrus bergamia)

 Cu proprietatile sale  de calmare si inducere a optimismului, Bergamot poate dispia sentimentele de anxietate, oferind, in acelasi timp, beneficii in curatare si purificare.   Bergamota este cea mai delicata dintre citrice, necesitand conditii climaterice si de sol speciale, pentru a putea inflori. Italienii au folosit Bergamot de ani de zile pentru a reduce sentimentele de stres si pentru a calma si intineri pielea. In Grecia, fructele necoapte sunt folosite ca dropsuri, consumate cu lingurita ca un desert sau cu cafea. Uleiul de bergamot este unic printre uleiurile de citrice, datorită capacitatii sale inaltatoare si calmante, facandu-l ideal  in starile de anxietate si tristete. In acelasi timp are capacitatea de a purifica si curata pielea, avand si un efect calmant asupra acesteia.

Proprietati

Analgezic, antibacterian, antiinflamator, antiseptic, antispasmodic

Beneficii principale

  • Calmeaza si purifica pielea.
  • Utilizat adesea in terapia prin masaj pentru efectul sau linistitor.

Intrebuintari

  • Difuzat in sala de clasa, la serviciu sau acasa, atunci cand nivelul de stress si tensiune este ridicat.
  • Aplicat pe piele in timpul dusului, ajuta atat la inhalarea profunda a aromei sale calmante, cat si la purificarea pielii.
  • Se aplica pe picioare, seara la culcare sau se poate dilua cu doTERRA Fractionated Coconut Oil si se maseaza, avand efecte calmante si reconfortante.
  • Se adauga 1-2 picaturi in lotiunea demachianta.

Modalitati de utilizare

Difuzat: utilizati 3-4 picaturi in aromadifuzor, dupa preferinte.

Intern: diluati o picatura in 100 ml de apa.

Topic: aplicati 1-2 picaturi pe zona dorita. Diluati cu doTERRA Fractionated Coconut Oil pentru a minimiza orice sensibilitate a pielii.

Precautii:

 Sensibilitate cutanata. A nu se lasa la indemana copiilor. Daca sunteti gravida, alaptati sau sunteti sub ingrijire medicala, consultati doctorul inainte de utilizare. A se evita contactul cu ochii, interiorul urechilor si zonele sensibile. Evitati lumina soarelui sau razele UV 12 ore dupa aplicare.

Descriere aromatica: citrice, picant, cu o nota florala inalta.

Modalitate de extragere: presare la rece.

Partea plantei: coaja.

Compusi principali: limonene, linalyl acetate.

 

 

 

 

 

 

 

           

 

 

 

Lasă un răspuns