Arbovitae

Arborvitae

      Cu proprietati de conservare naturale, uleiul esential din Arborvitae canadian actioneaza ca un puternic agent de curatare si purificare, oferind in acelasi timp, o aroma calda, de pamant. Cunoscut si sub numele de „Copacul vietii”, Arborvitae este un copac maiestuos, ce abunda in beneficii unice. Uleiul nostru esential de arborvitae este extras din miezul busteanului de Thuja plicata (tuia gigantica), originara din America de Nord (in primul rand din Canada si din nord-vestul Statelor Unite) si mai este cunoscut sub denumirea de Western Red Cedar. Sursa unica de ulei esential arborvitae contine un profil chimic distinct si are o concentratie unica de methyl thujate.

Modalitatea inovativa si ecologica de extragere a acestui ulei se face prin distilarea lemului rezidual, in asa fel incat sa nu fie recoltati inutil arbori pentru productie. Originar din Canada, toate partile copacului Arborvitae au fost extensiv folosite de americanii nativi, pentru beneficiile pe care le aduc in sanatate, constructia de nave, totemuri, in confectionarea cosurilor si a imbracamintii. Datorita proprietatilor sale naturale de conservare, Arborvitae impiedica putrezirea lemnului, ceea ce il face popular in prelucrarea (cioplirea) lemnului si in conservarea suprafetelor din lemn natural.

Proprietăți

Antiviral, antibacterial, antifungic, antiseptic, dezinfectant

Beneficii primare:

Protejeaza impotriva alergiilor sezoniere si de mediu.

Puternic agent purificator si de curatare.

Solutie naturala de conservare a lemnului si repelent impotriva insectelor.

Intrebuintari:

  • Adaugati cateva picaturi in apa, intr-o sticla cu pulverizator si pulverizati pe suprafete sau pe maini pentru protectia impotriva factorilor de mediu;
  • Aplicati pe incheieturi si glezne cand mergeti cu bicicleta;
  • Difuzat, purifica aerul si indeparteaza insectele;
  • Amestecati 4 picaturi de ulei esential Arborvitae si 2 picaturi de ulei esential de Lamaie pentru o lustruirea si conservarea naturala a suprafetelor din lemn;
  • Utilizati in timpul meditatiei pentru un sentiment de pace si calm.

Modalitati de utilizare:

Difuzat: puneti 3-4 picaturi in aromadifuzor;

Topic: aplicati una sau doua picaturi pe zona dorita. Diluati cu doTERRA Fractionated Coconut Oil, pentru a reduce sensibilitatea pielii.

Precautii:

Sensibilitate cutanata. A nu se lasa la indemana copiilor. Daca sunteti gravida, alaptati sau sunteti sub ingrijire medicala, consultati doctorul inainte de utilizare. A se evita contactul cu ochii, interiorul urechilor si zonele sensibile.

Descriere aromatica: lemnos, cald, de pamant.

Modalitate de extragere: distilare cu aburi.

Partea plantei: lemn.

Compusi principali: methyl thujate, methyl myrtenate, α-terpineol.

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns