Black Pepper (piper negru)

Black Pepper (Piper nigrum)

Cu beneficii remarcabile, topice cat si interne, uleiul esential Black Pepper poate fi utilizat atat pentru a condimenta mancarurile, cat si pentru a contracara alergiile sezoniere si de mediu.

Black Pepper este foarte cunoscut ca si condiment, care imbunatateste aroma mancarurilor, insa beneficiile sale interne si topice sunt demne de atentie. Acest ulei este bogat in monoterpene is sesquiterpene, cunoscute pentru actiunea lor antioxidanta si antialergica. Black Pepper imbunatateste circulatia, insa trebuie utilizat cu precautie atunci cand este aplicat local, din cauza senzatiei de caldura puternica pe care o provoaca. Poate ajuta, de asemenea la digestia alimentelor, facandu-l un ulei ideal pentru gatit, atat pentru beneficiile interne, cat si pentru aroma sa.

Proprietati

Antiinflamator, dezinfectant, diuretic, antioxidant puternic, analgezic, antitoxic, afrodiziac, expectorant, laxativ.

Beneficii principale

  • Proprietati antioxidante.
  • Sustine sanatatea sistemului circulator.
  • Ajuta digestia.
  • Imbunatateste aroma mancarurilor.
  • Ajuta la reducerea sentimentelor de anxietate.

Intrebuintari

  • Adaugati 1-2 picaturi in doTERRA Fractionated Coconut Oil pentru un masaj linistitor si cald.
  • Difuzati sau inhalat direct, pentru calmarea anxietatii.
  • 1-2 picaturi in capsule, in sezonul alergiilor.
  • Adaugati la mancaruri din carne, supe, salate si aperitive, pentru a le spori aroma si a ajuta digestia.

Modalitati de utilizare

Difuzat: utilizati 3-4 picaturi in aromadifuzor, dupa preferinte.

Intern: diluati o picatura in 100 ml de apa.

Topic: aplicati 1-2 picaturi pe zona dorita. Diluati cu doTERRA Fractionated Coconut Oil pentru a minimiza orice sensibilitate a pielii.

Precautii:

 Sensibilitate cutanata. A nu se lasa la indemana copiilor. Daca sunteti gravida, alaptati sau sunteti sub ingrijire medicala, consultati doctorul inainte de utilizare. A se evita contactul cu ochii, interiorul urechilor si zonele sensibile.

Descriere aromatica: fierbinte, intepator, fuctat, picant.

Modalitate de extragere: distilare cu aburi.

Partea plantei: fructe.

Compusi principali: caryophyllene, limonene, carene, sabinene

 

 

 

 

 

 

 

 

           

 

 

Lasă un răspuns