Clove (cuisoare)

Clove (Eugenia caryophyllata)

Cunoscut pentru abilitățile sale de a curăța dinții și gingiile, uleiul esențial de Cuișoare este și stimulant și energizant, cu o aromă caldă, lemnoasă.

Descriere

Cuișoarele au fost folosite îndelung în produse pentru dinți, bomboane și gumă de mestecat atât pentru aroma sa cât și pentru abilitatea de a curăța gura. De fapt, cuișoarele au infinit mai multe proprietăți. Componentul principal, eugenolul, face ca uleiul esențial de cuișoare să fie foarte energizant și stimulant, fiind astfel potrivit pentru un masaj cu efect de încălzire. Cuișoarele au proprietăți antioxidante puternice și susține sănătatea cardiovasculară când este luat intern. Folosit drept condiment, uleiul de cuișoare adaugă o aromă picantă oricărei mâncări sau desert, aducând în același timp beneficii interne. O picătură poate curăța dinții și gingiile, oferind o respirație proaspătă.

Utilizări

  • Adăugați o picătură în pasta de dinți pentru a curăța dinții și gingiile.
  • Puneți o picătură în 60 ml de apă și faceți gargară pentru un efect calmant.
  • Luați în capsule veggie pentru a sprijini sănătatea sistemului cardiovascular.

Moduri de Folosire

Difuzare: Folosiți 3-4 picături în difuzerul ales.

Intern: Diluați o picătură în 120 ml de lichid.

Topic: Aplicați 1-2 picături pe zona dorită. Diluați în Ulei Fracționat doTerra pentru a minimiza orice posibilă sensibilitate a pielii.

Atenție – Este posibil să apară sensibilitate la nivelul pielii. Nu lăsați la îndemâna copiilor. Dacă sunteți însărcinată, alăptați sau sunteți sub supravegherea medicului, consultați-vă cu acesta. Evitați contactul cu ochii, interiorul urechii și zonele sensibile.

Beneficii Principale

  • Puternice proprietăți antioxidante
  • Sprijină sistemul cardiovascular
  • Ajută la curățarea dinților și gingiilor

Descrierea Aromei – Foarte picantă, caldă, lemnoasă cu note de piele

Metoda de extragere – Distilare cu abur

Partea Folosită a Plantei – Mugurele

Constituenți Principali – Eugenol

Lasă un răspuns