Cypress (chiparos)

Chiparos – Cypress – Cupressus sempervirens

Descrierea produsului:

Promovand vitalitatea si crescand nivelurile de energie, Uleiul esential de chiparos poate fi folosit pentru beneficiile sale aromatice si topice. Uleiul esential de ciparos este compus din monoterpene, care pot ajuta la imbunatirea aspectului tenului gras.

Poate fi, de asemena, aplicat local pentru a da corpului un impuls energetic revigorator. Structura chimica a uleiului esential de chiparos contribuie, in plus, la aroma sa revitalizatoare si regeneratoare. Cand este folosit pentru a aroma, chiparosul produce o aroma curata care are un efect inviorator si un impact puternic asupra starii emotionale.

Datorita aromei de intinerire a uleiului esential de chiparos si beneficiile sale asupra tenului, este adesea folosit in SPA-uri si de catre maseuri.

Beneficiile utilizari ale uleiului esential de chiparos:

  1. Un balsam poate fi o metoda eficienta pentru a va bucura de beneficiile aromatice ale uleiurilor esentiale. Adaugarea uleiului de chiparos la alte uleiuri creeaza vapori revigoratori care pot fi folositori pe durata lunilor de iarna. Balsamul are textura unei vaseline si poate fi customizat sa indeplineasca asteptarile si nevoile dumneavoastra.
  2. Aveti nevoie de energie sa va ridicati si sa alergati? Nu va chinuiti, doar aplicati uleiul esential de chiparos pe suprafata picioarelor inaintea unei sesiuni de jogging. Senzatia revitalizanta a uleiului esential de chiparos pe pielea dumneavoastra va va da un impuls motivational pentru a rezista si a va bucura de sesiunea de jogging dorita.
  3. Tenul uleios este o problema des intalnita la multe persoane. Daca doriti sa gasiti o cale pentru a reduce luciul tenului uleios, doar adaugati uleiul esential de chiparos in rutina dumneavoastra zilnica. Pentru a va ajuta tenul sa scape de aspectul uleios, adaugati una sau doua picaturi de ulei esential de chiparos pentru a imbunatati aspectul tenului dumneavoastra. Aceast ulei adaugat la tonerul dumneavoastra zilnic va poate ajuta sa va simtiti mai increzator in aspectul dumneavoastra.
  4. Faceti o infuzie cu arome proaspete de uleiuri esentiale in acest amestec de chiparos. Adaugati uleiuri esentiale de lamaie si chiparos in difuzor pentru o aroma revigoratoare. Aroma delicata si lemnoasa a uleiului esential de ciparos va lucra sa regenereze simturile dumneavoastra, pe cand cel de lamaie va purifica aerul. Aceasta combinatie este perfecta pentru dumneavoastra in timpul unei tranzitii sau cand va simtiti lipsit de energie.
  5. Uleiul esential de chiparos este cunoscut pentru beneficiile asupra pielii dumneavoastra. Aplicati uleiul esential de chiparos pentru un efect calmant si purificator.
  6. Umpleti-va casa cu aroma de aer proaspat de padure prin folosirea acestui ulei esential intr-un difuzor. Adaugati doua picaturi de chiparos, trei picaturi de brad alb si o picatura de cedru pentru o aroma racoritoare de padure. Aceste trei uleiri bazate pe esente de copac va vor da senzatia si prospetimea unei paduri mereu verzi care este perfecta pentru orice iubitor de natura.
  7. Permiteti-va dumneavoastra o bucatica de relaxare la sfarsitul zilei prin utilizarea uleiului esential de chiparos in cada. Pentru rezultate optime, adaugati jumatate de cana de saruri Epsom si trei picaturi de ulei esential de chiparos in cada dumneavoastra plina cu apa calda pentru a va ajuta corpul sa se relaxeze si revitalizeze dupa o zi stresanta si obositoare.
  8. Cand simtiti ca stagnati, inhalati uleiul esential de chiparos direct din flacon. Inahaland chiparos aveti parte de multe efecte benefice precum stimularea starii dumneavoastra emotionale. Deoarece uleiul esential de chiparos contine o varietate de monoterpene, compusii aromatici va vor ajuta sa primit imboldul de care aveti nevoie.

Descrierea plantei:

Chiparosul,  este permanent verde. Caracteristicile definitorii ale acestui copac sunt inaltimea si forma dreapta a tulpinii acestuia. Acesti copaci pot atince inaltimi impresionante de 30, si chiar 40 de metri. Scoarta chiparosului este verde inchis si aproximativ solzoasa. Copacul, de asemenea, produce conuri  de 3-4 centimetri diametru. Aceste conuri sunt lemnoase si solzoase si au nevoie in general de doi ani sa ajunga la maturitate. Originea chiparosului este in zona mediteraneeana si vestul Asiei.

Precautii:

Posibila sensibilitate a pielii. Nu lasati in apropierea copiilor. Daca sunteti gravida, alaptati sau sub medicatie, consultati-ve doctorul inainte de utilizare. Evitati contactul cu ochii, urechea interna si zonele sensibile.

Lasă un răspuns