de ce uleiurile esentiale doTERRA

Uleiurile esentiale doTERRA sunt obtinute de către cultivatori experimentați din întreaga lume, din plante recoltate in conditiile cele mai bune si la momentul perfect, proces ce asigura uleiuri esențiale eficiente.

Obtinerea uleiurilor esentiale este o arta fundamentata pe ani de experienta, care utilizeaza tehnologii și tehnici moderne de extractie, asigurand produse naturale de inalta calitate, obtinute in conditii de siguranta.

Fiecare ulei esențial doTERRA este, de asemenea, testat temeinic utilizând protocolul de calitate CPTG – Certified Pure Therapeutic Grade®.

Extractia uleiurilor esentiale

Metodele utilizate pentru extractia uleiurilor esentiale sunt:
1.   Procesul de distilare cu abur cald
Distilarea prin aburi este cea mai obișnuită metodă de extragere a compușilor aromatici (ulei esențial) de la o plantă. În timpul procesului de distilare cu abur, aburul trece prin materialul vegetal. Combinația dintre aburul încălzit și presiunea ușoară determină eliberarea uleiului esențial din saculetele de protecție microscopice. Deoarece amestecul de vapori curge printr-un condensator și se răcește, acesta produce un strat de ulei și un strat de apă. Uleiul esențial se ridică la vârf și se separă de hidrosol (apa florală) și se colectează.
2.   Presarea la rece
Spre deosebire de distilarea cu abur, presarea la rece nu implică căldură. În acest proces, uleiul este extras din produs sub presiune mecanică. DoTERRA folosește aceasta metoda pentru a extrage din coaja fructelor toate uleiurile de citrice:  portocala sălbatică, lămâie, lime, bergamot și grapefruit.Distilarea corectă implica o gama larga de practici de combina elemente ce tin de presiune, temperatură, timp și recoltare, fiecare dintre acestea putând fi la fel de diverse ca și plantele. Un proces slab de distilare poate altera sau distruge compușii aromatici necesari continuti in uleiul esențial, rezultand o substanță mult diferită de scopul dorit și care nu ar putea fi utilizata pentru a susține sănătatea. Din acest motiv, cei mai buni specialisti in distilare își dedică eforturile lucrand la doar câteva fabrici selectate. Acest efort concentrat dezvoltă cunoștințele și experienta necesare pentru asigurarea congruenței dintre chimia uleiurilor plantei și forma distilată a acestora.

Uleiuri esențiale pure doTERRA prin testarea calității CPTG

Puritatea unui ulei esențial este cea mai importantă caracteristică a acestuia. Un ulei esențial care nu este pur înseamnă riscul introducerii in corp sau aplicarii pe corp de metale grele, germeni patogeni,  ceea ce poate provoca iritații, efecte adverse sau chiar boală. Fără un standard acceptat pentru calitatea uleiului esențial, doTERRA și-a creat propriul proces de testare, denumit CPTG Certified Pure Therapeutic Grade®. Procesul CPTG certifică faptul că în uleiurile esențiale nu sunt adăugate substante, ingrediente sintetice sau contaminanți nocivi care ar reduce eficacitatea lor. doTERRA merge chiar cu un pas mai departe, supunând toate produsele și ambalajul la o serie de teste pentru a asigura o durată de depozitare lungă și eficientă, cu pastrarea nealterata a calitatii produselor. Acest protocol asigură puritatea, coerenta cu standardul și consistența fiecarui lot produs. În acelasi context, metodele adecvate de cultivare, recoltare și distilare sunt de asemenea cruciale pentru menținerea purității. Tehnicile ineficiente de producție, precum si dezvoltarea versiunilor de uleiuri esențiale sintetice sugerează că este imposibil să se identifice cu precizie un ulei esențial pur fără analize științifice. Analiza adecvată a constituenților unui ulei esențial este unul dintre aspectele cele mai provocatoare și detaliate ale asigurării calității. Primul pas în producerea uleiului esențial de cea mai bună calitate este cunoasterea acelei specii, dintre multele specii diferite ale unei plante date, care va oferi cele mai profunde beneficii terapeutice pentru sănătate. Bazandu-se pe expertiza botanistilor si chimistilor, materialele botanice sunt alese cu atentie pentru concentratiile lor naturale de compuși aromatici activi. Cultivarea plantelor în mediul cel mai favorabil și recoltarea cu grijă și transportul materialului vegetal pentru procesare asigură un randament optim de uleiuri esențiale pure și potetice.

Raspandita pe toate continentele globului, rețeaua exclusivă de cultivatori și recoltatori doTERRA este compusa din experti în cultivarea plantelor specifice industriei uleiurilor esențiale.

 

Procesul de testare a calitatii CPTG®

Testarea CPTG începe imediat după distilare, fiecare ulei fiind revizuit pentru compoziția sa chimică. O a doua rundă de testare este efectuată la unitatea de producție pentru a se asigura că ceea ce a fost distilat și testat este același ulei esențial ca cel primit. O a treia analiză a chimiei uleiului este efectuată într-o procedură în trei faze, deoarece uleiurile sunt ambalate în sticlele pe care le folosim în calitate de consumatori. Fiecare dintre aceste teste confirmă faptul că uleiul esențial nu conține contaminanți și modificări neprevazute, aparute în timpul extractiei.Protocolul de calitate certificat CPTG Pure Therapeutic Grade include următoarele teste:

• Testarea organoleptică
• Testarea microbiană
• Cromatografia în gaz
• Spectrometrie de masa
• Spectroscopie infraroșie cu transformare Fourier (FTIR)
• Testarea chiralității
• Analiza izotopică
• Testarea metalelor grele

Uleiurile esențiale sunt compuși aromatici puternici, cu beneficii extraordinare pentru sănătatea și bunăstarea noastră. A imbunătăți ceea ce natura a creat deja poate fi considerat un demers nebunesc, datorita faptului ca natura știe ce resurse are nevoie organismul nostru și ni le ofera. In acest context, doTERRA utilizeaza ca inovare o tactică simplă: permite naturii să facă ceea ce ea face cel mai bine. doTERRA se angajează să ofere lumii produse de cea mai înalta calităte,  si cele mai pure.  Practicile de recoltare și distilare sunt realizate de cooperativele cultivatorilor și distilatorilor care stapanesc arta de a produce cele mai bune uleiuri esențiale. Aceste cooperative sunt adesea alcătuite din familii care au făcut această muncă de generații. Generatie dupa generatie, acestia au continuat si imbogatit mostenirea in cunoasterea locului cel mai bun in care cresc materialele botanice, când este mai bine să recolteze materialul vegetal și cât de bine să distileze uleiurile. Deci, inovația nu vine în îmbunătățirea uleiurilor esențiale, ci mai degrabă din maximizarea beneficiilor acestor uleiuri.In timp ce pastreaza integritatea si potenta uleiurilor esentiale, doTERRA lucreaza la dezvoltarea de noi metode de livrare care permit ul

eiurilor sa-si indeplineasca misiunea. doTERRA a dezvoltat modalități de a spori beneficiile uleiurilor esențiale, făcându-le din ce in ce mai ușor de aplicat. Iubitorii de uleiuri esențiale cunosc de asemenea puterea combinării uleiurilor esențiale. Aceste amestecuri pot oferi beneficiile originale ale diferitelor uleiuri, creând, de asemenea, parteneriate sinergice între uleiuri, creând chiar mai multe beneficii și optimizând efectele uleiurilor componente. Dar crearea unui amestec/blend de uleiuri eentiale inseamna mai mult decât a amesteca împreună uleiurile. Trebuie cunoscut raportul corect și chiar și succesiunea corespunzătoare. Astfel, crearea de amestecuri de uleiuri esentiale devine atât o chestiune de știință și artă. doTERRA continuă să studieze și să dezvolte amestecuri care sa elibereze potențialul darurilor naturii.

 

Co-Impact Sourcing

Pe lângă furnizarea uleiurilor esențiale de cea mai bună calitate, doTERRA se angajează să facă o diferență pozitivă în viața agricultorilor, recoltătorilor și distilatorilor care contribuie la producția uleiurilor doTERRA. Cu peste 100 de uleiuri esențiale în linia sa de produse, doTERRA furnizează uleiurile sale din peste 40 de țări – peste jumătate dintre acestea putand fi considerate țări în curs de dezvoltare.

Pentru a se asigura că micii agricultori și recoltatori din zonele defavorizate sunt tratati etic, doTERRA a introdus o inițiativă numită Co-Impact Sourcing. Co-Impact Sourcing este o inițiativă care încearcă să dezvolte parteneriate pe termen lung reciproc avantajoase cu furnizorii, creând în același timp locuri de muncă durabile și asigurând venituri de încredere în zonele subdezvoltate. doTERRA se angajează în tratarea etică a furnizorilor săi prin realizarea plăților la timp si la prețuri corecte.

Producătorii și recoltatorii sunt încurajați să formeze grupuri de cooperare pentru a împărtăși beneficiile colective și a le creste puterea de negociere, îmbunătățindu-si în același timp competențele și capacitățile.

 În plus, organizația caritabilă doTERRA, Fundația Healing Hands, oferă fonduri și resurse pentru a finanta proiecte cu impact social, pentru a îmbunătăți viața în comunitățile din care provin uleiurile. Fundația Healing Hands  a mai dezvoltat proiecte ce au implicat construirea de clinici medicale sau sponsorizarea clinicilor medicale existente, instalarea apei potabile și a sistemelor de irigatii, construirea de scoli și furnizarea de alte resurse educaționale, cum ar fi programele de formare profesională.