Eucalyptus (eucalipt)

Eucalipt – Eucalyptus  – Eucalyptus radiata

Descrierea produsului:

Derivat din frunza unui pom inalt si vesnic verde, uleiul de eucalipt ofera multe beneficii aromatice si locale. Deoarece principalii compusi chimici ai uleiului de eucalipt sunt eucalyptolul si alpha-terpineolul, acest ulei esential are un efect racoritor si linistitor. Aceste efecte fac uleiul de eucalipt ideal pentru masajul de relaxare. Beneficiile uleiului de eucalipt pot fi usor obtine prin inhalare si difuzie. Aromatic, compusii uleiului de eucalipt pot da senzatii de relaxare si limpezire a mintii. Uleiul de eucalipt are, de asemenea, proprietati puternice de purificare care sunt prolifice pielii si pot fi folosite la curatarea suprafetelor si a aerului. Datorita proprietatilor de curatare, uleiul de eucalipt este regasit in dropsuri pentru o respiratie proaspata si pastrarea igienei orale.

 

Intrebuintari si beneficii ale uleiului de eucalipt:

  1. Pastrati-va suprafetele curate si fara urme de degete folosindu-va de proprietatile de curatare ale uleiului de Eucalipt. Pentru a crea acest “detergent”, folositi un pulverizator in care sa amestecati 10 picaturi de ulei de eucalipt, ulei de menta si ulei de portocala salbatica cu ¼ cana de otet alb si ¾ cana de apa. Amestecati si aplicati solutia pe suprafetele dorite. Acest spray este perfect pentru o curatare rapida in casa si, pe langa asta, miroase excelent!
  2. Transformati-va dusul intr-o experienta mult mai relaxanta. Puneti 2 picaturi de ulei de eucalipt direct pe podeaua dusului in timp ce va spalati. Aburul va crea un difuzer natural pentru uleiul de eucalipt, care va va lasa un sentiment curat si revigorant.
  3. Dupa o zi lunga, faceti-va sentimentele de oboseala si tensiune sa dispara cu ajutorul uleiului de eucalipt. Puneti ulei de eucalipt intr-un difuzer inainte de somn. Aroma uleiului de eucalipt va va da o senzatie de relaxare, si impreuna cu asta, un somn mai odihnitor.
  4. Daca simtiti tensiune, dar aveti prea putin timp sa va relaxati, nu fiti dezamagiti. Scapati de ele cu ajutorul uleiului esential de eucalipt. Data viitoare cand simtiti tensiune, puneti cateva picaturi de ulei de eucalipt in palma, formati o cupa cu mainile in dreptul nasului si inspirati adanc. Acest proces simplu si rapid va va da a un plus de energie si va va linisti corpul.
  5. Folositi uleiul de eucalipt in practicile de masaj pentru a avea o experienta linistitoare. Eucaliptul poate fi usor combinat cu o crema sau lotiune la alegere pentru a imprastia mai usor uleiul pe suprafata corpului, dar totodata aducand un efect hidratant pentru pielea dumneavoastra. Compusii chimici aflati in uleiul de eucalipt pot de asemenea produce un vapor racoritor si linistitor, care il face un ulei ideal pentru masaj.
  6. Beneficiile aromatice ale uleiului de eucalipt pot fi usor obtinute prin difuzie. Pe durata lunilor de iarna sau intr-o zi rece si posomorata, folositi uleiul de eucalipt pentru a va revigora.
  7. Yoga si meditatia pot fi ambele activitati de calmare si linistire care ajuta la unificarea si revitalizarea corpului. Un lucru important in aceste activitati este eliberarea mintii de ganduri inutile sau abuzive. Pentru a va imbunatatii experienta acestor activitati, incorporati uleiul de eucalipt in aceste practici pentru a va curati mintea mai usor.

Descrierea plantei:

Eucaliptul este o planta vesnic verde care poate creste pana la 15 metri inaltime. Din aceasta planta cresc sute de frunze de eucalipt. Frunzele de eucalipt sunt subtiri, lungi si de culoare verde. Uleiul esential de eucalipt este extras din aceste frunze.

Compozitia chimica a uleiul de eucalipt:

Eucalyptol, alpha-terpineol

       Precautii:

Posibila sensibilitate a pielii. Nu lasati in apropierea copiilor. Daca sunteti gravida, alaptati sau sub medicatie, consultati-ve doctorul inainte de utilizare. Evitati contactul cu ochii, urechea interna si zonele sensibile

Lasă un răspuns