Fennel (fenicul)

Fenicul – Fennel – Foeniculum vulgare

Descrierea produsului:

Folosit de-a lungul timpului intr-o varietate larga de domenii,  feniculul are o aroma si savoare distincta de lemn dulce. In ziua de azi, uleiul de fenicul este folosit in bucatarie, dar si intern pentru a imbunatati sistemul respirator, digestia si multe altele. Acest ulei unic are multe caracteristici benefice pentru organism, in timp ce furnizeaza un gust dulce si distinct.

Utilizari si beneficii:

  1. Una dintre cele mai comune utilizari petru semintele de fenicul, aroma de fenicul si uleiul esential de fenicul, este in bucatarie. Datorita aromei puternice a uleiul de fenicul, acesta da o savoare puternica unui spectru larg de mancaruri. Daca doriti sa valorificati aceasta aroma a feniculului in mancarea dumneavoastra, puenti un strop de ulei la carnatii de casa sau la ciorba pentru un gust autentic.
  2. Stiati ca uleiul de fenicul se poate folosi intern pentru a ajuta la digestie? Pentru a eperimenta acest beneficiu al uleiul esential de fenicul, doar adaugati o picatura sau doua in apa. De asemenea puteti adauga 1-2 picaturi intr-o doTERRA Veggie Capsule. De asemenea, puteti combina uleiul de fenicul cu uleiul de cocos pentru un masaj abdominal dupa o masa copioasa sau dupa o zi sau un eveniment stresant.
  3. Daca va simtiti lenes sau balonat, luati uleiul de fenicul in mod intern, caci aceste poate ajuta la metabolism, functiile ficatului si circulatie. Cand este luat intern, uleiul esential e fenicul ajuta la imbunatatirea sanatatii plamanilor si a aparatului respirator. Pentru a lua ulei de fenicul intern, adaugati cateva picaturi in apa sau intr-o alta bautura, sau adaugati 1-2 picaturi intr-o doTERRA Veggie Capsue.
  4. Aveti nevoie de un imbold pentru a face ceva astazi? Difuzand ulei esential de fenicul va poate imbunatatii concentrarea pentru a deveni mai productiv.
  5. Aplicat prin tamponare, uleiul de fenicul poate avea un efect linistitor pentru multe parti ale corpului, incluzand tenul. Pentru un efect linistitor, aplicati uleiul de fenicul direct pe suprafata pielii. Daca sunteti ingrijorat despre sensibilitatea pielii, diluati uleiul de fenicul cu uleiul de cocos pentru a evita iritarea.
  6. In Roma antica, luptatorii trebuiau sa manance fenicul pentru a fi pregati de razboi. Ca si romanii, dumneavoastra puteti include beneficiile uleiului de fenicul in viata cotidiana. Pentru a primi curaj si incredere, puteti pune cateva picaturi de ulei esential de fenicul in palme si inhalati.

 

Descrierea plantei:

Feniculul este o planta vesnic verde, originara din zona mediterana, iar in prezent este crescuta ca si planta de gradina. Cunoscut pentru aroma de lemn dulce, feniculul produce flori, frunze parfumate, si cel mai important, seminte – din care este extras uleiul esential. Datorita aromei puternice si a gustului distinct, feniculul a fost folosit pentru sute de ani in lumea culinara pentru a da savoare si gust unei multitudini de mancaruri.

Precautii:

Posibila sensibilitate a pielii. Nu lasati in apropierea copiilor. Daca sunteti gravida, alaptati sau sub medicatie, consultati-ve doctorul inainte de utilizare. Evitati contactul cu ochii, urechea interna si zonele sensibile.

 

 

Lasă un răspuns