Geranium

Geranium  – Pelargonium graveolens

 

Cu variate intrebuintari in ingrijire si frumusete  uleiul esential de Geranium este utilizat pentru a oferi sanatate si stralucire pielii si parului, in timp ce ofera o arma dulce, florala.

Descriere

Un membru al genului Pelargonium de specii de flori, muscatele sunt cultivate pentru frumusețea lor și ca o bază a industriei de parfumuri. Desi există peste 200 de varietăți diferite de flori Pelargonium, doar câteva sunt folosite ca uleiuri esențiale. Utilizările de ulei esențial de Geranium datează din Egiptul antic atunci când egiptenii au folosit ulei de geraniu pentru a înfrumuseța pielea și pentru alte beneficii. În epoca victoriană, petale de muscate proaspete erau folosite ca elemente deocarative pentru dineele formale si pentru a fi consumate ca arate, de fapt, florile si frunzele comestibile sunt adesea utilizate in deserturi, prajituri, jeleuri sau ceaiuri. Ca ulei esentia, Geranium ajuta la obtinerea unui aspect curat al pielii si a unui par sanatos- facand-ul ideal pentru produsele cosmetice pentru piele si par. Ajuta deasemenea la calamarea si detensionarea starilor de stres. Geranium este cunoscut si pentru proprietatile sale naturale de a respinge insectele.

Utilizari

  • Utilizat in aromaterapie faciala cu aburi pentru a infrumuseta piele
  • Adaugati o picatura in crema dvs de fata pentru un efect de netezire
  • Geranium este ideal atat pentru par uscat cat si pentru par gras. Aplicati cateva picaturi in samponul sau balsamul dvs. Sau creati-va propriul balsam.
  • Utilizati in difuzor pentru un efect de calmare

Mod de utilizare

In difuzor: Utilizati 3 pana la 4 picaturi in difuzor, dupa preferinta.
Uz intern: Diluati o picatura in 4 fl. oz. de lichid.
Aplicat topical: Aplicati una, doua picaturi pe zona dorita. Diluati cu DoTerra ulei fractionat de cocos pentru a diminua orice sensibilitate a pielii.

Precautii

Posibila sensibilitate a pielii, Nu lasati la indemana copiilor. Daca sunteti insarcinata, alaptati sau sunteti sub supraveghere medicala consultati-va cu medicul dvs. Evitati contactul cu ochii, interiorul urechii si zonele sensibile.

Beneficii primare

  • Ajuta la mentinerea aspectului curat si sanatos al pielii
  • Alunga insectele in mod natural
  • Confera parului un aspect vibrant si o stralucire sanatoasa

Descriere aromatica – Ierboasa, verde, florala, dulce, uscata

Metoda de obtinere – Distilare cu aburi

Partea plantei utilizata – Toata planta

Constituenti principali – Citronellol, citronellyl formate, geraniol

Lasă un răspuns