Helichrysum (imortela)

Imortela – Helichrysum  Helichrysum italicum

 

Descriere

Helichrysum italicum este o plantă perena cu frunze si flori inguste, argintii, care formeaza o inflorescenta galben aurie ca o minge. Numele „Helichrysum” este derivat din grecescul „helios”  însemnând soarele și „chrysos”, ceea ce înseamnă aur, referindu-se la culoarea florilor. Helichrysum a fost utilizat in medicina naturista bazata pe plante inca din Grecia antica iar uleiul este foarte apreciat si cautat pentru numeroasele beneficii asupra sanatatii. Helichrysum este cel mai bine cunoscut pentru proprietatile sale de recuperare a problemelor pielii. Adresata deasemenea ca Floarea vesnica sau Imortela, Helichrysum este adesea utilizat in produsele anti-imbatranire pentru proprietatile sale de intinerire a pielii. Helichrysum poate ajuta la reducerea aspectului de piele patata si confera un ten intinerit si luminos.

Utilizari

  • Aplicati topical pentru a reduce aspectul pielii patate,
  • Aplicati pe ten pentru reducerea ridurilor si pentru a obtine un ten luminos si tanar,
  • Masati pe tample si ceafa pentru o senzatie de calmare si relaxare

Mod de utilizare

In difuzor: Utilizati 3 pana la 4 picaturi in difuzor, dupa preferinta.
Uz intern: Diluati o picatura in 4 fl. oz. de lichid.
Aplicat topical: Aplicati una, doua picaturi pe zona dorita. Diluati cu DoTerra ulei fractionat de cocos pentru a diminua orice sensibilitate a pielii.

Precautii

Posibila sensibilitate a pielii, Nu lasati la indemana copiilor. Daca sunteti insarcinata, alaptati sau sunteti sub supraveghere medicala consultati-va cu medicul dvs. Evitati contactul cu ochii, interiorul urechii si zonele sensibile. Evitati expunerea la soare sa la raze UV pana la 12h dupa aplicarea produsului.

Beneficii primare

  • Imbunatateste aspectul pielii
  • Poate ajuta la sustinerea unui metabolism sanatos

Descriere aromatica –  Ierboasa, miere, fan

Metoda de obtinere – Distilare cu aburi

Partea plantei – Floarea

Constituienti principali –  Neryl acetate, alpha pinene, γ-curcumene

Helichrysum este adesea utilizat pentru a preveni semnele imbatranirii si este mentionat ca ´”Floarea vesnica´ datorita calitatilor sale de intinerire ale pielii si ale proprietatilor de a imbunatati aspectul general al acesteia.

Lasă un răspuns