Lavender  (lavanda)

Lavender – Lavanda – Lavandula angustifolia

Lavanda este considerată drept un ulei necesar, mereu la îndemână datorită utilizărilor sale versatile, inclusiv a proprietăților de calmare și relaxare, care promovează somnul liniștit și calmează sentimentele de tensiune. *

 Descriere Lavanda a fost folosită și prețuită secole în șir pentru aroma sa inconfundabilă și nenumăratele beneficii. În antichitate, egiptenii și romanii foloseau Lavanda pentru baie, relaxare, gătit și în calitate de parfum. Luată intern manifestă calități de calmare și relaxare, Aplicată topic, Lavanda este frecvent utilizată pentru a reduce apariția imperfecțiunilor pielii. Pentru ameliorarea starilor de stres, adăugați în apa de baie sau masați pe tâmple și ceafă. Adăugați câteva picături de Lavandă pe pernă, așternuturi sau tălpi pentru a vă relaxa și pentru a vă pregăti pentru un somn liniștit.

Întrebuințări·

Adăugați câteva picături de Lavandă pe pernă, așternuturi sau tălpi înainte de culcare. ·
Păstrați o sticlă de levănțică la îndemână pentru a ușura iritațiile ocazionale ale pielii. *·
Împrospătați dulapul cu lenjerie de pat, salteaua, aerul din mașină, combinând Lavanda cu apă într-o sticlă de pulverizare.·
Luați intern pentru a reduce stările de anxietate.·
Utilizați la gătit pentru a înmuia aromele de citrice, adăugați la marinate, în produsele de cofetărie și deserturi pentru aromă.

Modalitați de utilizare:

* Difuzat: Utilizați 3-4 picături în aromadifuzor.

* Intern: Se diluează o picătură în 4 fl. oz. de lichid.

* Topic: Aplicați 1-2 picături în zona dorită. Se diluează cu ulei de cocos fracționat DoTERRA pentru a minimiza orice sensibilitate cutanată.

Precautii:

 Sensibilitate cutanată. A nu se lăsa la îndemana copiilor. Dacă sunteti gravidă, alaptați sau sunteți sub îngrijire medicală, consultați doctorul înainte de utilizare. A se evita contactul cu ochii, interiorul urechilor si zonele sensibile.

Beneficii principale

  • Calmează iritatiile ocazionale ale pielii
  • Luat intern, Lavanda reduce stările de anxietate și oferă un somn liniștit.
  • Ameleorează stările de tensiune.

Descriere aromatică  Curat, floral, luminous

Metoda de extragere  Distilarea cu aburi

Partea plantei  Floare

Compuși principali  Linalool, acetat de linalil

Lasă un răspuns