Lemongrass

Lemongrass Cymbopogon flexuosus

Lemongrass, uleiul favorit pentru masaje, cu  o ușoară aromă picantă de fum are  proprietăți de purificare și tonifiere a pielii.

Descriere O plantă înalta, perena, Lemongrass are o aromă subtilă de citrice si este folosită în bucătaria asiatică în supe, ceaiuri si curry, precum și cu peste, carne de pasăre, carne de vită și fructe de mare. Pe lângă aroma sa unică, uleiul esențial de Lemongrass menține digestia sănătoasă și acționează ca un tonic general al sistemelor organismului atunci când este ingerat. Este de asemenea purificator și tonifiant pentru piele și este frecvent utilizat în produsele de îngrijire a pielii datorită acestor beneficii. Lemongrass este un ulei ideal pentru utilizarea în terapia de masaj. Lemongrass are o aromă picantă, erbacee care poate spori gradul de conștientizare și poate induce o stare pozitivă.
Utilizări

·        Combinați ulei de cocos fracționat și ulei de lemongrass pentru masaj după un antrenament dificil.

·        Utilizați pentru aperitive și mâncăruri de carne pentru stimularea digestiei.

·        Se combină bine cu busuiocul, cu cardamon sau cu mentă.

·        Uleiul diluat se aplică pe piele înainte de a ieși afară.

·        Lemongrass este un ulei esențial  care respinge insectele.

Modalitați de utilizare:

* Difuzat: Utilizați 3-4 picături în aromadifuzor.

* Intern: Se diluează o picătură în 4 fl. oz. de lichid.

* Topic: Aplicați 1-2 picături în zona dorită. Se diluează cu ulei de cocos fracționat DoTERRA pentru a minimiza orice sensibilitate cutanată.

Precautii:

 Sensibilitate cutanată. A nu se lăsa la îndemana copiilor. Dacă sunteti gravidă, alaptați sau sunteți sub îngrijire medicală, consultați doctorul înainte de utilizare. A se evita contactul cu ochii, interiorul urechilor si zonele sensibile.

Beneficii principale·        administrat într-o capsulă susține digestia sănătoasă *·        Combinați cu ulei purtător pentru masaj de relaxare·        Aplicați uleiul diluat pentru revigorare după un mers îndelungat.

Descriere aromatică Citrice, erbacee, fum 

Metoda de colectare  Distilarea prin aburi

Partea plantei  Frunze

Compuși principali  Geranial, neral

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns