Marjoram (măghiran)

Măghiran – Marjoram Origanum majorana

Cu proprietățile calmante și efectul pozitiv asupra sistemului imunitar și nervos *, uleiul de Măghiran, in antichitate, a fost un simbol al bucuriei și fericirii.

Beneficii primare

  • Prețios pentru proprietățile sale de calmare și efectul pozitiv asupra sistemului nervos atunci când este ingerat *
  • Sprijină un sistem imunitar și cardiovascular sănătos atunci când este ingerat *

Descriere

De asemenea, cunoscut sub numele de „iarna dulce” sau „bucuria munților”, uleiul esențial de măghiran a fost cunoscut de greci și de romani ca un simbol al fericirii. A fost folosit în culinărie.  Oferă o aromă unică supei, tocănițelor, sosurilor. În Germania, această plantă este cunoscută sub numele de „condiment pentru rață” se utilizează în mâncărurile tradiționale cu rață. Uleiul de măghiran este cunoscut pentru proprietățile sale de calmare și efectul său pozitiv asupra sistemului nervos atunci când este ingerat. * Benefic, de asemenea, pentru  sistemul cardiovasculare și imunitar.

Utilizări

  • Aplicați pe gât și spate pentru a diminua sentimentele de stres.
  • Masaţi pe tălpile picioarelor copiilor pentru un somn liniștit
  • Înlocuiți uleiul esențial de măghiran  în următoarea rețetă culinară ce solicită frunze sau condimente cu măghiran uscat.
  • Aplicați pe mușchi înainte și după exerciții fizice.

Indicații de utilizare

Difuzat: Utilizați trei până la patru picături în difuzorul dorit.

Utilizare internă: Se diluează o picătură în 4 fl. oz. de lichid.

Utilizare locală: Aplicați una sau două picături în zona dorită. Se diluează cu ulei de cocos fracționat DoTERRA pentru a minimiza orice sensibilitate cutanată.

 Precauții

Poate cauza reacţii la persoanele cu pielea sensibilă. Nu lăsaţi la îndemâna copiilor. Dacă sunteţi însărcinată sau sunteţi sub supraveghere medicală, consultaţi medicul. Evitaţi contactul cu ochii, interiorul urechilor şi zonele sensibile.

Descrierea aromei – Cald, ierbos, lemnos Metoda de extracție– Distilare la abur

Partea de plante – Frunze

Component chimic principal-Terpinen-4-ol, hidrat de sabinen, y-terpinen

Lasă un răspuns