Marjoram (majoran) 

Marjoram (majoran) Origanum majorana

Datorită proprietăților calmante și a efectului pozitiv asupra sistemului imunitar și nervos uman *, Majoranul a fost cunoscut în culturile antice drept un simbol al bucuriei și fericirii.

DescriereCunoscută și cu  numele de „wintersweet” sau „bucuria munților”, Majoranul a fost considerat de greci și de romani drept un simbol al fericirii. Majoranul a fost folosit în mâncăruri culinare, oferind o aromă unică pentru supă, tocană, dressing și sos. În Germania, această plantă este cunoscută sub numele de „Iarba gâștei” pentru utilizarea tradițională la gătirea gâștei. În tradițiile moderne, Majoranul, luat intern, este apreciat pentru proprietățile sale de calmare și efectul său pozitiv asupra sistemului nervos. * De asemenea, luat intern, susține sănătos sistemul cardiovascular și cel imunitar.

Utilizări

  • Aplicați în partea din spate a gâtului pentru a diminua stările de stres.
  • Aplicați pe talpile copilului agitat înainte de somn.
  • Înlocuiți uleiul esențial de majoran în rețetele care solicită majoran uscat.
  • Aplicați pe muschi înainte și după exerciții.

Modalitați de utilizare:

* Difuzat: Utilizați 3-4 picături în aromadifuzor.

* Intern: Se diluează o picătură în 4 fl. oz. de lichid.

* Topic: Aplicați 1-2 picături în zona dorită. Se diluează cu ulei de cocos fracționat DoTERRA pentru a minimiza orice sensibilitate cutanată.

Precautii:

 Sensibilitate cutanată. A nu se lăsa la îndemana copiilor. Dacă sunteti gravidă, alaptați sau sunteți sub îngrijire medicală, consultați doctorul înainte de utilizare. A se evita contactul cu ochii, interiorul urechilor si zonele sensibile.

Beneficii principale

  • Apreciat pentru proprietățile sale de calmare și efectul pozitiv asupra sistemului nervos atunci când este luat intern *
  • Menține sistemul imunitar sănătos atunci când este consumat.
  • Îngerat, meține sistemul cardiovascular sănătos.

Descriere aromatică  Cald, ierbos, lemnos

Metoda extragere  Distilarea cu aburi

Partea plantei  Frunze

Compuși principali  Terpinen-4-ol, hidrat de sabinen, y-terpinen

 

Lasă un răspuns