Roman Chamomille (musetel roman)

Mușețelul roman Anthemis nobilis

În timp ce furnizează o aromă dulce, florală, Mușețelul roman  poate calma sistemele corpului deoarece susține efectele de calmare ale pielii, minții și corpului.

Descriere
Mușețelul roman  crește aproape de pământ, ajungând până la 30 cm în înălțime. Are frunze gri-verzi, flori care seamănă cu o margaretă și miroase ca merele. Planta a fost poreclită „medicul plantei” deoarece are efecte pozitive asupra plantelor care se dezvoltă în apropiere. Vechii romani au folosit uleiul pentru curaj în timpul războiului. Cea mai comună utilizare a mușețelului este în ceaiuri, Mușețelul roman poate fi găsit și în creme, băuturi, vopsele de păr, șampoane și parfumuri. Mușețelul roman are un efect calmant asupra pielii, minții și corpului.  Calmează sistemele corporale.

Utilizări

  • Adăugați 1-2 picături pentru hidratarea șamponului sau balsamului dvs. preferat pentru un aspect luminos al pielii si părului.
  • Adăugați 1-2 picături la ceaiuri din plante sau băuturi calde pentru a calma corpul și mintea.
  • Difuzați sau aplicați pe tălpi înainte de culcare.

Instrucțiunile de utilizare

Difuzie: Utilizați trei până la patru picături în difuzorul dorit.
Utilizare internă: Se diluează o picătură în 100ml de lichid.
Utilizare locală: Aplicați una sau două picături în zona dorită. Se diluează cu un ulei purtător pentru a reduce la minimum orice sensibilitate a pielii.Consultați precauțiile suplimentare de mai jos.

Măsuri de precauție

Posibilă sensibilitate cutanată. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. Dacă sunteți gravidă, alăptați sau sunteti in grija medicului, consultați-vă medicul. Evitați contactul cu ochii, urechile interioare și zonele sensibile.

Beneficii primare

  • Are un efect calmant asupra pielii, minții și corpului
  • Alina sistemele corpului
  • Ajuta la susținerea sănătății sistemului imunitar

Descriere aromatică – Floral, dulce, erbacee

Metoda de colectare – Distilarea aburului

Partea de plante – Floare

Constituenții principali – 4-metil-amil, angeat de izobutil, tiglat de izoamil

.

 

Lasă un răspuns