Rosemary (rozmarin)

Rozmarinul Rosmarinus officinalis

În timp ce este frecvent folosit pentru gătit, Rozmarinul a fost mult timp respectat de multe culturi pentru beneficiile sale interne și pentru mirosul energizant.

Descriere

Rozmarinul este un arbust aromat, mereu verde, a cărui frunze sunt frecvent utilizate pentru condimentarea alimentelor: carnea de porc, mielul fript, puiul și curcanul. Împreună cu aplicațiile sale culinare, Rozmarinul are multe beneficii. Rozmarinul susține digestia sănătoasă si funcționarea corectă a organelor interne. Venerat de experti, Rozmarinul a fost considerat sacru de culturile vechi grecești, romane, egiptene și ebraice. Rozmarinul are o aroma erbacee si energizantă și este frecvent utilizat în aromoterapie. Luat intern, ajută la reducerea tensiunii nervoase și a oboselii ocazionale.

Metode de utilizare

  • Difuzat în timp ce se studiază pentru a menține concentrarea.
  • Luată intern pentru a ajuta la reducerea tensiunii nervoase și a oboselii ocazionale.
  • Adăugați 1-2 picături de ulei esențial de rozmarin la carne și aperitiv, pentru aromatizare și pentru a susține digestia sănătoasă.

Instrucțiunile de utilizare

Difuzie: Utilizați trei până la patru picături în difuzorul dorit.
Utilizare internă: Se diluează o picătură în 100 ml de lichid.
Utilizare locală: Aplicați una sau două picături în zona dorită. Se diluează cu un ulei purtător pentru a reduce la minimum orice sensibilitate a pielii.Consultați precauțiile suplimentare de mai jos.

Măsuri de precauție

Posibilă sensibilitate cutanată. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. Dacă sunteți gravidă, alăptați sau sunteti în grija medicului, consultați-vă medicul. Evitați contactul cu ochii, urechile interioare și zonele sensibile.

Beneficii primare

  • Sprijină digestia sănătoasă
  • Suportă funcția respiratorie sănătoasă
  • Ajută la reducerea tensiunii nervoase și a oboselii ocazionale

Descriere aromatică – Camforoasă, erbacee

Metoda de colectare – Distilarea aburilor

Partea de plante – Flori, frunze

Constituenții principali  – 1, 8-Cineol, α-pinen, camfor

 

Lasă un răspuns