Spearmint (menta creata)

Spearmint – Menta creață –  Mentha spicata

Ca o alternativă mai ușoară la alte uleiuri esențiale de menta, Menta creață este suficient de blândă pentru a fi folosită local sau în timpul gătitului, fără a-și pierde prospețimea.

Descriere
Menta creață este o planta perenă care crește de 11-40 cm înălțime și înfloreste în climatele temperate. Este utilizată pe scară largă în gume, bomboane și produse dentare pentru gustul său mentolat și pentru a promova respirația proaspătă. Menta creață a fost folosită de secole pentru beneficiile digestive.  Aroma dulce și răcoritoare este curată și înălțătoare, făcând-o ideală pentru a evoca un sentiment de concentrare și o stare de spirit pozitivă. Menta creață este foarte diferită de Mentă, fiind o opțiune mult mai blândă ce se poate folosi pe copii și pe cei cu piele sensibilă. În gătit, Menta creață este frecvent utilizată în salate, băuturi și deserturi, în sosuri de salate facute în casă și pentru a marina carne.

Utilizări

  • Difuzată pentru îmbunatățirea dispoziției
  • Aplicați pe periuța de dinți înainte de a vă peria dinții pentru o respirație proaspătă
  • Adăugați o picătură sau două la orice desert, băutură, salată sau aperitiv pentru aromatizare și pentru a promova digestia
  • Pentru stomac deranjat ocazional, se adaugă 1-2 picături în apă sau băutură

Instrucțiunile de utilizare

Difuzie: Utilizați trei până la patru picături în difuzorul dorit.
Utilizare internă: Se diluează o picătură în 100ml de lichid.
Utilizare locală: Aplicați una sau două picături în zona dorită. Se diluează cu ulei de cocos fractionat DoTERRA sau un ulei purtator pentru a reduce orice sensibilitate cutanată.

Măsuri de precauție

Posibilă  sensibilitate cutanată. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. Dacă sunteți gravidă, alăptați sau sunteti in grija medicului, consultați-vă medicul. Evitați contactul cu ochii, urechile interioare și zonele sensibile.

Beneficii primare

  • Promovează digestia și ajută la reducerea tulburărilor ocazionale ale stomacului
  • Promovează un sentiment de concentrare și îmbunătățește dispoziția
  • Curăță gura și promovează respirația proaspătă

Descriere aromatică Dulce, mentolată, răcoritoare, proaspătă

Metoda de colectare – Distilarea la aburi

Partea utilizata a plantei – Plantă

Constituenții principali – Carvone, limonen, 1, 8-cineol, β-mircene

 

Lasă un răspuns